Bamboesokken.net
Het grootste assortiment in bamboesokken en kousen

Wat zijn dat nu eigenlijk, bamboesokken?

Bamboesokken zijn zoals de naam al aangeeft gemaakt van de bamboe.

De bamboestengel wordt gekapt en via de viscose techniek wordt hier een vezel van gemaakt waaruit de sokken worden geweven.

Al onze bamboesokken (m.u.v. de wintersokken) zijn van minimaal 75% bamboe, hieraan worden wat producten toegevoegd om de sok zijn uitstekende pasvorm te geven en een versterking om snel slijten te voorkomen.

 

Voordelen van bamboesokken:

Bamboesokken hebben een aantal voordelen t.o.v. katoenen sokken en uiteraard alleen maar voordelen t.o.v. sokken welke groterdeels bestaan uit kunststoffen:

Bamboesokken zijn:

  • Superzacht
  • Volledig naadloos
  • Geen elastiek in de boord (dus nooit meer knelling en afdrukken door het elastiek), de sokken blijven uitstekend zitten om het been doordat al onze bamboesokken een zogenoemde dubbelgeweven boord hebben.
  • Anti transpirant; bamboesokken nemen geen vocht van de voet op, doordat hierdoor de sokken en de voeten droog (droger bij overmatige zweetvoeten) blijven zitten de sokken koel in de zomer en warmer in de winter, het verschil is 3 a 4 graden t.o.v. katoenen sokken en aanzienlijk meer t.o.v. sokken met veel kunststoffen.

 

Tot slot zijn bamboesokken veel beter voor het milieu want:

  • De bamboestengel wordt gekapt en niet uit de grond getrokken waardoor er geen bodemerosie optreedt
  • Voor de teelt van bamboe is aanzienlijk minder water nodig dan voor katoen (wist u dat een kilo katoen grofweg 10.000 liter water nodig heeft?)
  • Bamboe groeit ontzettend snel (sommige bamboesoorten groeien wel een meter per dag) wat bamboe tot een vrijwel onuitputtelijke bron maakt van een uitstekende stof om stoffen van te maken